Ontspan optimaal

Houd balans

Klassieke – of klacht verlichtende massage

De klassieke of klacht verlichtende massage is over het algemeen gericht op een lichaamsdeel waar je klachten of spanning ervaart, bv. rug-nek, been of arm. Door het gebruik van verschillende technieken is deze massage zowel ontspannend, als gericht op een betere doorbloeding en kan klachten als spierpijn en spanning helpen verminderen en herstel bevorderen. Om extra diepte werking te verkrijgen maak ik soms ook gebruik van de technieken van cupping-massage. 

Algemene lichaamsmassage

De algemene lichaamsmassage is een ontspannende massage. Er wordt gemasseerd met warme olie, druk en tempo van de effleurages (strijkingen) wordt gevarieerd, de bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. Deze massage kan als deelmassage, alleen de voor- of achterzijde van het lichaam, of als volledige lichaamsmassage worden uitgevoerd.

Hotstone massage

De hotstone massage werd 4000 jaar geleden al toegepast. Het gebruik van warme olie en warme vulkanische basalt stenen, 45 graden, zorgt ervoor dat de warmte diep in de spieren doordringt waardoor je goed kunt ontspannen. Naast het masseren met de stenen kunnen de stenen ook op specifieke pijnlijke plaatsen worden gelegd en wordt het warmte effect doelgericht toegepast. De massage verlicht spanning en geeft energie.

Deze massage kan als deelmassage, alleen de voor- of achterzijde van het lichaam, of als volledige lichaamsmassage worden uitgevoerd.

Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage is een zachte massage van het decolleté, de hals en het hoofd gebaseerd op ayurvedische massages. Het gebruik van warme olie en het masseren van drukpunten zorgt voor een ontspannen gevoel. De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk.

Balinese massage

Bij de Balinese massage wordt met warme kokosolie gemasseerd. Er wordt gemasseerd met een combinatie van technieken: de huid rollen en kneden, acupressuur, stretching van spieren, strijkingen en aromatherapie met als doel het stimuleren van de bloedstroom en de energie terug te brengen in jouw lichaam. Deze massage wordt alleen als volledige lichaamsmassage inclusief massage van gezicht en hoofd uitgevoerd.

.

Aromatherapie massage

Aromatherapie heeft een holistische werkwijze, dit betekent dat de massage van invloed is op zowel het lichaam, de geest, gedachten en emoties. Etherische oliën hebben therapeutische eigenschappen die kunnen worden ingezet om gezondheid te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en negatieve effecten van stress te verlichten. Etherische oliën kunnen een goede aanvulling of ondersteuning zijn bij het verhelpen van klachten.

Door het toevoegen van etherische oliën aan een basisolie en hiermee het lichaam te masseren worden de eigenschappen van de etherische oliën opgenomen via de huid en via bloed en lymfe door het lichaam getransporteerd. De geurprikkels komen ook via de neusinademing binnen en bereiken onze hersenen, waar ze via ons onderbewustzijn van invloed zijn op geestelijke activiteit en emoties.

Deze massage kan als deelmassage, alleen de voor- of achterzijde van het lichaam, of als volledige lichaamsmassage worden uitgevoerd.

Tarieven

Tarieven zijn inclusief btw
*Deelmassage

Klassieke- of klacht verlichtende massage

30 min € 27,50
45 min € 40,00
60 min € 49,50

Aromatherapie
Inclusief voor cliënt samengestelde olie.

30 min*  € 30,00
60 min € 52,50

Algemene ontspannende massage

30 min* € 27,50
60 min € 49,50

Hotstone massage

30 min*  € 30,00
60 min € 52,50

Indiase hoofdmassage

30 min € 27,50

Balinese massage

75 min € 65,00