Ontspan optimaal

Houd balans

Nieuws

 

Samenwerking met Let’s Go Sport:

Vanaf september 2022 kun je  ook een afspraak maken voor een massage door mij bij Let’s Go Sport, Burgemeester van der Jagtkade 5 in Hellevoetsluis (naast de molen). Daar kan ik gebruik maken van een mooie elektrisch bedienbare behandeltafel. 

 

Zwangerschapsmassage:

Vanaf september 2022 kun je als zwangere vrouw ook voor zwangerschapsmassage bij mij terecht. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam, het moet veel harder werken. Spieren rondom de wervelkolom en van de rug moeten meer inspanning leveren om het steeds zwaarder worden de lichaam overeind en in beweging te houden. Ook kan spierspanning in de onderrug invloed uitoefenen op de verbindingen tussen baarmoeder en heiligbeen. Dit kan veel ongemak geven in de onderrug. 

Een ontspannende massage kan dan verlichting bieden. De zwangerschapsmassage is een ontspannende massage en is een combinantie van klassieke massage, hawaïaanse lomi lomi massage en ayurvedische massage. Tijdens de massage lig je in stabiele zijligging, ondersteund door kussens. 

 

Fasciatherapie en Cupping massage

Fascia is het Latijnse woord voor bindweefsel, weefsel dat alles binnen ons lichaam verbind. Fascia vormt de schakel tussen beweeglijkheid en stabiliteit. Het is een vlies dat alle spieren omvat en communiceert met het centrale zenuwstelsel. 

Bij fasciatherapie wordt gekeken naar waar er verstoringen (knoopjes, verhardingen) in het fascia zijn, door het releasen (opheffen) van deze verstoringen kunnen pijn klachten worden verholpen. 

 Bij dry-cupping worden cups over de geoliede huid getrokken, de cups zijn vacuum getrokken, hierdoor kun je de onderliggende weefsels stimuleren en geeft cupping een bijzonder goede doorbloeding. Het is een vorm van bindweefsel massage en kan heel goed worden toegepast om gespannen spieren en spierknopen te behandelen. 

 

Balinese massage:

December 2019 heb ik de cursus Balinese massage gevolgd. Deze massage is een cadeautje aan jezelf, heel erg ontspannend. 

 

Covid-19

Covid-19 blijft (voorlopig) nog een rol spelen in ons leven. Waardoor masseurs regelmatig hun bedrijf hebben moeten sluiten omdat masseren tot de contactberoepen behoort.  Na de lock-down is mijn praktijk weer geopend. Ik maak alleen afspraken met mensen waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM. Dit doe ik aan de hand van een (telefonische) triage / gezondheidscheck.
Mocht u na de gemaakte afspraak toch klachten (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)) krijgen dan verzoek ik u de afspraak te annuleren. Daarnaast heb ik in de praktijk aanvullende maatregelen genomen ten aanzien van hygiëne.