Ontspan optimaal

Houd balans

Nieuws

 

Fasciatherapie:

Fascia is het Latijnse woord voor bindweefsel, weefsel dat alles binnen ons lichaam verbind. Fascia vormt de schakel tussen beweeglijkheid en stabiliteit. Het is een vlies dat alle spieren omvat en communiceert met het centrale zenuwstelsel. 

Bij fasciatherapie wordt gekeken naar waar er verstoringen (knoopjes, verhardingen) in het fascia zijn, door het releasen (opheffen) van deze verstoringen kunnen pijn klachten worden verholpen. Hierbij wordt gekeken naar het hele lichaam. Het opheffen van verstoringen kan als gevolg hebben dat emoties los komen. 

De opleiding die duurt tot mei 2022 omvat naast myofascial release therapy, triggerpoint therapy, fascia cupping en emotieverwerking. Tijdens mijn opleiding zal ik de opgedane vaardigheden ook al toepassen. 

 

Cupping massage:

In november 2020 heb ik de cursus cupping massage gevolgd. Bij dry-cupping worden cups over de geoliede huid getrokken, de cups zijn vacuum getrokken, hierdoor kun je de onderliggende weefsels stimuleren en geeft cupping een bijzonder goede doorbloeding. Het is een vorm van bindweefsel massage en kan heel goed worden toegepast om gespannen spieren en spierknopen te behandelen. 

 

Balinese massage:

December 2019 heb ik de cursus Balinese massage gevolgd. Deze massage is een cadeautje aan jezelf, heel erg ontspannend. 

 

Covid-19

Covid-19 blijft (voorlopig) nog een rol spelen in ons leven. Waardoor masseurs regelmatig hun bedrijf hebben moeten sluiten omdat masseren tot de contactberoepen behoort.  Na de lock-down is mijn praktijk weer geopend. Ik maak alleen afspraken met mensen waarvan ik met vrij grote zekerheid weet dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM. Dit doe ik aan de hand van een (telefonische) triage / gezondheidscheck.
Mocht u na de gemaakte afspraak toch klachten (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)) krijgen dan verzoek ik u de afspraak te annuleren. Daarnaast heb ik in de praktijk aanvullende maatregelen genomen ten aanzien van hygiëne.